Calendari


Google Calendar és com una agenda, un calendari electrònic online, que també podem compartir amb més gent (amics, familiars, grups de treball, grups de feina, grups d’alumnes). Google Calendar va associat a un compte de google. A la nostra feina el podem compartir amb els membres d’un departament didàctic per a programar les reunions, o amb alumnes del mateix grup, on els professors posen els exàmens, treballs i deures. També ens notifica/recorda quan hi ha algun esdeveniment, ja siga per correu electrònic, amb una finestra emergent o un missatge al mòbil (sms).

1-Com entrar a google calendar:

-des de gmail: tenim a la part superior un accés

-des de la pàgina principal de google: dalt de tot, al costat de gmail vein que posa : más, (fem clic i s’obri un desplegable amb moltes opcions: traductor, blogs, etc i aquí veureu calendar. Accedim amb la mateixa adreça de correu i contrasenya de gmail.

2-Visualització:

El calendari té el següent aspecte: -Tenim unes pestanyes a la dreta que ens permeten veure el calendari per dia, setmana, mes, els 4 propers dies i en agenda tenim els esdeveniments o tasques en una llista.

-Per e veure un calendari el seleccionem fent clic, i per a canviar de calendari he de deseleccionar tornant a fer clic. Si els seleccione tots, ens apareix tota la informació dins del mateix calendari. Podem crear diferents calendaris i ens permet veure’ls tots de manera simultània quan els seleccionem establint diferents colors.

-Si li donem al botó d’imprimeix, veuren la vista prèvia de la impressió del calendari.

-També tenim estes dos fletxetes que ens permeten anar avant i arrere.

Mini-calendari: A la columna esquerra apareix un mini-calendari mensual on apareixen resaltats els dies que teniem algun esdeveniment. Podem navegar avant i arrere i veure altres mesos. Baix tenim “els meus calendaris” on anirant apareguent els calendaris que creeem.

3-Crear un esdeveniment (evento):

Per a crear/afegir un esdeveniment, ho podem fer de dues maneres:

1-anem al quadret de la part superior esquerra del menú i fem clic en crea un esdeveniment (aquí ens apareix un quadre per a emplenar de manera més detallada.

2-També podem punxar sobre el dia, per a afegir una tasca o un esdeveniment. Omplim les dades: esdeveniment, data i descripció i desem. Creeu un esdeveniment i torneu a la pàgina principal per a veure’l. Quan no volem especificar cap hora li donem a “tot el dia”. Podem crear esdeveniments que es repetixquen periòdicament durant dies, setmanes, mesos, etc. També podem dir-li que ho repetisca tots els dies i posar una data per a que acaben les repeticions.

-Recordatoris: podem dir-li que ens recorde els esdeveniments, amb un missatge de correu, una finestra emergent o un sms al mòbil.

-Decidir la privacitat: fer públic estaria a la disposició de tots els usuaris de google.

-Convidar a altres persones per a que afigen un esdeveniment als seus calendaris. Estes persones reben un missatge/correu amb un enllaç per a veure l’esdeveniment.

Canviar un esdeveniment de manera ràpida: podem fer clic sobre un esdeveniment, arrossegar-lo i soltar-lo en una altra data. El canvi es produix d’immediat i no cal ni refrescar la pàgina.

4-Importació d’altres calendaris: Podem importar events d’altres programes de calendari com Yahoo Calendar o Microsoft Outlook. Anem a Configuració, Configuració del Calendari, Calendaris (la segona opció després de General). I aquí trobem tres opcions en la mateixa línia: crea un calendari nou, importa el calendari, exporta els calendaris.

5-Crear un calendari i compartir-lo:

Anem a la columna de l’esquerra, i baix de “Els meus calendaris” en blau apareix “Afegeix”. Ara vull que creeu un calendari i després el compartiu.

Una vegada emplenem les dades que ens demanen anem a compartir-lo:

Depén amb qui el compartim donarem uns permisos o uns altres. Si és amb alumnes li direm «mostra tota la informació de l’esdeveniment» (és a dir, només lectura), si és amb altres professors del grup li direm: «fer canvis i administrar l’ús compartit» (per a que puguen afegir el que vulguen) o bé tenim l’opció de «fer canvis a esdeveniments».

6-Recordatoris: Com ja he comentat abans, podem fer que el calendari ens recorde si tenim cap esdeveniment.Quan estiguem editant l’esdeveniment li direm com volem que ho guarde:Per a les notificacions al mòbil, anem dalt a Configuració, Configuració de Calendar, i aqui veurem configuració  mòbils, (pense que funciona amb Orange, Movistar i Vodafone), introduïm el número, ens envien un missatge al mòbil amb un codi i així emplenem les dades que ens demanen:

7-Menú de l’esquerra: Si ens posem damunt del calendari i fem clic sobre la fletxa ens mostra un menú amb opcions per a administrar el calendari.

També tenim baix dues opcions que són: «Afegeix» i  «Configuració» amb les quañs podem crear un calendari nou, o bé entrar a la configuració del calendari  més ràpidament.

Per a elimiar un calendari, hem d’anar a Configuració, a la part superior dreta, entrar a “Configuració del calendari”, i després triar l’opció “Calendaris” i aqui vorem:  els meus calendaris i altres calendaris, per a borrar-los anem al final de la fila que posa “suprimeix” i en altres calendaris posa “anul·la”; o directament podem entrar des de baix dels calendaris a la columna esquerra: que tenim “configuració” en blau i subratllat, com podeu veure a la imatge.

8-Altres calendaris: Hi ha dos seccions de calendaris, una dalt  on tenim els que hem creat nosaltres i una altra baix que diu «Altres calendaris» on tenim els que la gent ha compartit amb nosaltres o altres calendaris que podem afegir com calendaris públics. Per a afegir un calendari a «Altres calendaris», fem clic en «afegeix», al final del menú de l’esquerra.

I ens apareix el desplegable següent:

Anem a dir-li «navega pels calendaris interessants» i afegim un calendari que ens interesse. Si afegim el calendari del temps, hem d’nanr també a configuració (dalt a la dreta), entrar a “configuració del calendari”, «General» i aquí trobem un apartat que posa «ubicació» i dir-li la nostra ubicació per a que mostre el temps de la nostra zona.

9-Incrustar el calendari en una pàgina web o un blog: Entrem dalt a Configuració, Configuració de Calendar, i en la segona opció Calendaris, entrem i vegem tots els calendaris, fem clic sobre el que ens interessa i quan entrem vegem baix l’adreça o codi HTML que copiarem i pegarem per a insertar-lo en una pàgina web / blog.

10-Invitació:

Ara veurem també que des de dins de gmail també podem gestionar el calendari. Si entreu a  gmail, i feu clic en «crea un missatge» podreu veure com ara teniu la possibilitat de convidar a algú a un esdeveniment:

Si fem clic en «invitació» ens apareix el següent:

En esta finestra que ha aparegut podem crear un esdeveniment o cita.

11-Més informació…

Si voleu consultar alguna qüestió sobre el calendari aneu a:

http://www.google.com/support/calendar/?hl=es

Incrustar en web: tutorial de scribd:

http://www.scribd.com/doc/11466020/Incrustar-Google-Calendar

Tutorial google calendar en slidehsare:

http://www.slideshare.net/nurrego/google-calendar-468730

Tutorial calendar de scribd:

http://www.scribd.com/doc/23070176/Tutorial-de-Google-Calendar

Tutorial scribd administrar / compartir calendaris

http://www.scribd.com/doc/2981752/googlecalendar

Acerca de pepamut

English teacher
Esta entrada fue publicada en TIC. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario